« terug naar vorige pagina

No Show/Niet verschenen op afspraak

De drukte binnen onze huisartsenpraktijken neemt toe en om iedereen op kort termijn een plaats te kunnen bieden, hanteren wij een No-Show/ Niet verschenen beleid.

Dit betekent dat als u niet verschijnt op uw afspraak of deze te laat afzegt, krijgt u een factuur thuis gestuurd, deze wordt niet vergoed door uw zorgverzekering.

Het no showtarief bedraagt:

€15,- voor een enkel consult  en €30,- voor een dubbel consult.

Dit geldt voor afspraken bij al onze medewerkers. Voor afspraken bij de praktijkondersteuners (POH- somatiek en POH-GGZ) rekenen wij standaard een dubbel consult.

Wij achten deze regeling noodzakelijk omdat wij merken dat er steeds vaker patiënten, zonder bericht, niet komen op hun afspraak. Hiermee gaat onnodig spreekuurtijd verloren en kunnen andere patiënten minder snel terecht.

Wij verzoeken u om uw afspraak uiterlijk 1 werkdag van tevoren telefonisch af te zeggen, zodat wij een andere patiënt kunnen inplannen.

Indien een verzonden factuur niet betaald is vόόr de volgende afspraak, dient u bij een volgend bezoek aan de praktijk het bedrag contant aan de balie af te rekenen.

 

Wij rekenen op uw medewerking en danken u voor uw begrip.

 

Met vriendelijke groet,

Team Huisartspraktijken Amsterdam West